De 9 meest gehoorde smoezen om geen team te starten – en waarom je het alsnog wel gaat doen
02 november 2020 
3 min. leestijd

De 9 meest gehoorde smoezen om geen team te starten – en waarom je het alsnog wel gaat doen

Je bent lekker druk met je werk. In de waan van de dag merk je dat het je soms boven het hoofd groeit. Maar werk uitbesteden of denken aan het starten van een team lijkt nog een stap te ver. Geloof ons, dit is heel herkenbaar. Het is echt lastig. Dat zien we niet alleen in de praktijk. We hebben het zelf meegemaakt.

We verzinnen excuses om geen team te starten. Voor elke smoes is een weerwoord te geven. Check een bij jezelf of je je bedrijf tegenhoudt. En misschien zit je wel op de juiste weg. We denken graag met je mee.

En zeg dan eens eerlijk; op hoeveel smoezen kom jij uit?

Al is het er maar één, dan nog is het zinvol om even stil te staan bij de vraag of het een smoes is en wat je eigenlijk tegenhoudt.

We helpen je op weg door kort de meest gehoorde excuses te ontkrachten.

1. Uitbesteden kost geld (te duur)

Hoe duur denk je dat het is als je zelf alle ballen in de lucht houdt? Denk niet alleen aan geld, maar ook de tijd en de energie die het je kost. Tip: zet eens op een rij waar je echt niet vrolijk van wordt. Kun je die taak aan een ander overlaten, al is het maar voor een uurtje per week?

2. Ik weet niet of ik eraan toe ben (te snel)

Hét moment bestaat niet, maar het is wel vaak sneller dan je denkt tijd om niet alles meer zelf te doen. Je kunt namelijk al uitbesteden als je een vaste inkomensstroom hebt en weet dat jij nu dingen doet die iemand anders beter, sneller en tegen een lager uurtarief kan doen. Begin met een klein stapje en bouw het uit. Je droomteam hoeft er echt niet morgen al helemaal perfect te staan.

3. Ik ben veel te druk om een team te starten (te druk)

Deze horen we dus echt heel regelmatig. Maar best gek toch? Want juist als je druk bent, is het slim om even wat tijd te investeren, zodat je daarna meer rust hebt om zelf aan de slag te gaan met dingen die je écht leuk vindt om te doen en waar je het meeste waarde mee aan je bedrijf toevoegt.

4. Geen idee hoe ik het aan moet pakken

Laten we nou een gratis stappenplan hebben gemaakt. Eenvoudig te downloaden. Neem één uur de tijd om het door te lezen en in te vullen en je hebt al een kleine blauwdruk voor het starten van je team.

5. Ik heb geen zin in personeel

Herkenbaar hoor. Maar is het niet fijn als je vooraf weet waar je aan toe bent met personeel en zo goed mogelijk voorbereid aan de slag gaat? Zodat je ook weet wie je moet hebben en hoe je daarmee aan de slag gaat? En als je het goed regelt vooraf voorkomt dat een hoop gedoe. Ennuh, je hoeft ook niet gelijk te starten met personeel hoor. Er zijn ook andere opties.

6. Leidinggeven is niets voor mij

Je bent je bedrijf begonnen om te doen waar jij goed in bent. En dat is vaak niet leidinggeven aan personeel of een team van freelancers. Toch kan ook jij dit leren. En wel op zo’n manier die bij je past en dat het je niet veel energie kost. Maar juist dat het je energie oplevert.

7. Ik heb geen tijd om mensen aan te sturen

En dan hebben we het nog niet eens over het aansturen van mensen. Los van of het je eigen personeel is, zul je ongetwijfeld ook externen moeten aansturen. Leuk allemaal, maar daar ben je niet voor begonnen. Ook hiermee kunnen we je op weg helpen, zodat het wel leuk wordt én blijft.

8. Het is zo spannend

Dit is dé reden dat wij Hoestartikeenteam.nl hebben opgericht. Op onze website vind je blogs waarin we veel vragen op een rij zetten en beantwoorden waarom het toch zinvol en waardevol is om een team te starten.

9. Ik weet zelf het beste hoe het moet

Ongetwijfeld kun je zelf dingen hartstikke goed, want daarom ben je ook zo succesvol in wat je doet. Maar hoe goed je dingen ook kunt, het is de vraag of je het zelf moet blijven doen. Wat zou er gebeuren als je je alleen richt op dat waar jij het meeste toegevoegde waarde hebt en het leukste vindt om te doen? Voor andere werkzaamheden zijn echt fantastische experts te vinden. Ga op zoek naar de besten en laat het los. Hierdoor kan je harder groeien.

Dus wanneer stop jij met het gebruiken van smoezen en start jij je team?

We helpen je graag om de stap van zzp of solopreneur naar het vormen van je eigen team. Want als je niks doet blijf je zelf enorm druk en gestresst en kan je bedrijf niet groeien. Zonde natuurlijk. Wij maken het je graag makkelijk en helpen je om de stap naar meer uitbesteden en teamvorming op een goede manier en succesvol te zetten.

Hoe nu verder?

Download hier ons gratis 8 stappenplan! Met dit stappenplan helpen we je concreet op weg. In acht simpele stappen kun je op een succesvolle manier een start maken met jouw eigen team, met freelancers en/of vaste medewerkers.

Over de schrijver
Reactie plaatsen