Kickstart vandaag nog je team inclusief tips
12 november 2020 
1 min. leestijd

Kickstart vandaag nog je team inclusief tips

We horen het regelmatig. Je bent op dit moment te druk en dus van plan om op te schalen. Maar je vindt het tegelijkertijd ook spannend.

Je weet niet waar je aan moet beginnen. Is een freelancer een goed idee of start je gelijk met personeel? Maar ja, personeel kan ziek worden en dat kost geld. Of een freelancer kan er zomaar met jouw ideeën of zelfs met je klanten vandoor gaan.

Kortom, het blijft malen in je hoofd zonder dat je daadwerkelijk weet hoe je aan de slag moet gaan. Zonde, want hierdoor zit je de groei van je bedrijf misschien wel in de weg.

We geven je in dit blog een paar tips om vandaag nog een kickstart te geven aan je team.

De kickstart begint bij jou 

Een sterk team begint allemaal bij jou. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je namelijk weet wie je nodig hebt in jouw bedrijf.

Het is handig om eerst bewust stil te staan bij wat jouw drijfveren en talenten zijn, waar je energie van krijgt en juist niet én waar jij het meeste waarde toevoegt in jouw bedrijf.

Dus denk voordat je een team kickstart eerst na over waar jíj door gedreven wordt, wat jij belangrijk vindt in je werk en waar je energie van krijgt of juist niet. Hierna weet je wat je moet blijven doen en welke taken je het beste aan een ander kunt overlaten of misschien zelfs kunt automatiseren.

Denk vooraf na over de verschillende arbeidsrelaties

Als je dit doet, maak je namelijk een betere keuze voordat je aan de slag gaat met je eerste teamlid. Zorg ervoor dat je op hoofdlijnen de verschillende vormen kent. In ons gastblog voor Businessbabes geven we de verschillen tussen een freelancer, stagiair en werknemer aan. Lees ‘m via deze link.

Oproepkrachten hebben vaak meer rechten dan je denkt. Maar als je net begint en geen idee hebt hoeveel uur je werk je hebt voor je teamlid dan is het starten met een oproepkracht misschien niet zo gek.

Leer delegeren

Meestal vinden ondernemers, als ze groeien, het best lastig om werk echt uit handen te geven. Dus om te delegeren en ook echt los te laten. Dit is ook lastig. Wat kan helpen, om je steeds de volgende vraag te stellen.

Vraag je niet af HOE je iets gaat doen, maar vraag je af WIE het gaat doen!

Dit betekent anders denken. Nu je je team gaat vormgeven helpt deze vraag je om niet in de valkuil te stappen toch nog zelf allemaal dingen op je te nemen. Probeer deze vraag dus standaard te laten worden. Denk bij de dingen die op je pad komen, gevraagd worden of die kansen die langskomen dus: WIE gaat dit doen? Hierdoor kun je bergen verzetten, zonder dat jij bedolven raakt onder het werk.

Kickstart vandaag nog je team

Op een laagdrempelige manier aan de slag? Download dan hier eerst ons gratis stappenplan.

Over de schrijver
Reactie plaatsen